Sälja industrimaskiner då man ska likvidera aktiebolag

Även mindre industriföretag kan ha gott om utrustning som mindre verktyg och sådant som personalen använder i pentry och omklädningsrum. Om man har bestämt sig för att likvidera aktiebolag genom att sälja det till en tjänst som kan ta hand om avvecklingen så måste man först och främst se till att all bokföring är klar, och att man inte har kvar maskiner och annan utrustning. Men hur kan man sälja industrimaskiner som kanske har några år på nacken?

Likvidera aktiebolag

Till att börja med så ska man förstås vara helt på det klara med hur man ska avveckla verksamheten på rätt sätt. Det är inte bara att avregistrera hos Bolagsverket. Man måste se över bokföring och vara säker på att man inte har utestående skulder samt att man har fått in allt kapital. Det här kan ju ta lite tid och då är det förstås bra att försöka avklara allt på ett så effektivt sätt som möjligt. Om man kontaktar ett företag som kan köpa aktiebolag för att sedan snabbavveckla så får man också bra information om hur man ska gå till väga.

Sälja industrimaskiner

Större maskiner som är moderna och som fungerar bra bör inte vara svåra att bli av med. Om man verkar i en region där det finns fler industriföretag som sysslar med liknande produktion så kan man antagligen rätt så snabbt finna en intressent. Med hjälp av sociala nätverk och bekanta så kan man se till att informationen om maskinerna når rätt personer och snabbt avyttras så att man kan fortsätta med processen som krävs för att likvidera aktiebolag.

Mindre industrimaskiner

Det finns faktiskt ett rätt så stort intresse från privatpersoner vad gäller lite mindre maskiner och verktyg. Det är många som sysslar med laserskärning och annan industriverksamhet som hobby hemifrån. Genom att annonsera i forum för den här typen av hobbyoperatörer så kan man bli av med de mindre maskinerna och verktygen till ett vettigt pris. Man kan ju även kontakta utbildningar för att se om det finns ett intresse bland lärare och elever för den typ av utrustning som man vill bli av med.

En del får man slänga

En del maskiner och verktyg får man kanske slänga och det kan förstås kännas lite trist men det blir oundvikligt då man inte finner köpare. Det kan vara klokt att kontakta företag som sysslar med återvinning av elektronik och som på ett säkert sätt kan ta hand om avfallet. Det sista någon bör göra är att dumpa elektrisk utrustning i skogen för att man blir frustrerad över att fortfarande ha den kvar. Det kan leda till ett dåligt rykte om någon ser vad man pysslar med, och det är förstås inte bra för naturen att man dumpar elektrisk utrustning hur som helst.